3 maart 2012 om 16.00 uur opening borden langs de Heycop

Tekst Pieter Verbeek

Afgelopen zaterdagmiddag onthulden de Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens en bewonersvereniging Stichting Behoud Heycopgebied een drietal informatieborden in het Heycopgebied aan de westrand van Vleuterweide. De borden geven de wandelaar de nodige historische informatie over het eeuwenoude riviertje de Heycop, de schuilkerk waar de katholieken hier tijdens de Reformatie hun diensten ‘stiekem’ hielden en de Hamtoren in de verte. De borden zijn in samenwerking met de ANWB neergezet om de historische achtergrond van de streek te benadrukken. Op de foto (van links naar rechts) onthullen Mireille Pluijgers van de Stichting Behoud Heycopgebied samen met Ton van Nieuwpoort en voorzitter Kees Rasch van de Historische Vereniging een van de borden samen met een aantal jonge bewoners van Vleuterweide. Naast de drie borden langs de Heycop plaatste de ANWB nog drie informatieborden in Leidsche Rijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s