Het nieuwe parkbos de Haar

Landgoed Haarzuilens is een prachtig natuur- en recreatiegebied in ontwikkeling aan de rand van stad Utrecht. Het is een belangrijk groengebied voor de vele nieuwe inwoners aan de westkant van Utrecht. Maar het is nog niet klaar…Er komt een prachtig parkbos, Parkbos de Haar.

Aan de westzijde van Kasteel de Haar gaat Natuurmonumenten Parkbos de Haar aanplanten, waar je straks kunt wandelen, struinen en spelen. Dit is een van de laatste mogelijkheden om bij de stad nog een nieuw bos te planten, belangrijk voor de generaties na ons.

Meer over landgoed Haarzuilens

Nieuw parkbos

Parkbos de Haar wordt een gevarieerd bos met ligweides en veel verschillende bomen en planten. Er komen wandelpaden, struinpaden, een fietspad, vijvers en speelplekken. Kortom, een heerlijk bos om in rond te dwalen en te ontspannen.

Ook enkele ideeën vanuit de omgeving zijn al meegenomen in het ontwerp van dit nieuwe bos, zoals speelse elementen voor kinderen als stapstenen en struinpaadjes en veel variatie in bomen en planten. Ook bomen met vruchten die geplukt kunnen worden.

Bekijk hier hoe het parkbos er uit komt te zien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s